Професія кухар – наша гордість   

 

Професія – це та основна точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що "не марно проживеш вік”, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення. Зробиш помилку у виборі професії – і ти відчуєш, як тебе огорне почуття того, що ти  займаєшся не своєю справою. Отже, найважливіше в житті – вчасно зрозуміти своє покликання і сказати собі: "Це--моє!” У кожного свій шлях до усвідомлення того, як сповнити власне життя глибоким змістом. Справді, непросто зробити вибір із-поміж багатьох сотень професій.
       У нашому ліцеї учні із задоволенням  вивчають обрану професію, яка найбільше відповідає особистому характеру, можливостям та уподобанням, приймають активну участь у різних конкурсах,  відкривають власні таланти. 
Щоб бути хорошим кухарем, потрібно постійно вчитися. Та, щоб стати справжнім професіоналом, мало володіти певним обсягом знань, треба ще вміти глибоко і творчо мислити. Від цього залежить уміння правильно приготувати страву, вкласти в неї всю душу. Учням до вподоби приготування супів і борщів, різноманітних других страв,але особливо подобається фігурне  вирізання з овочів, оздоблення й  прикрашання салатів та інших страв.
     Тут вони поступово здобувають теоретичні знання зі спецдисциплін:  «Технологія приготування їжі», «Устаткування ПГХ», «Організація ПГХ»,  які допомагають навіть простий обід зробити розкішним і святковим, постійно розвивають вміння нарізати овочі, красиво викладають гарнір, акуратно поливають страву соусом. Вивчаючи ази кулінарного мистецтва, учні  розширюють свій кругозір, набувають потрібного  досвіду.  Цікавим є не лише процес приготування страви, але й підбір посуду, інструментів, інвентарю, процеси, що проходять з продуктами при тепловій обробці.
Закріпити теоретичні знання дозволяють лабораторно-практичні заняття, які проходять у кабінетах кулінарії та устаткування, де є сучасне обладнання та прилади, а також виробниче навчання, яке проходить у майстерні  з професії «Кухар, калькулятор».  Організація навчально-виробничого процесу в ліцеї забезпечує всебічний розвиток учнів і здійснення освітньої діяльності на якісно новому рівні з використанням нових технологій навчання й виховання. Застосування лекційно-практичної системи, комп’ютерних технологій у викладанні навчальних предметів, інтерактивних форм навчання, особистісно зорієнтованого підходу позитивно впливає на розвиток пізнавальних та творчих здібностей учнів, що безумовно забезпечує високий професійний рівень підготовки кваліфікованих робітників з професії кухар. Матеріально-технічна та навчально - методична бази училища забезпечують можливість підготовки фахівців у відповідності до сучасних вимог. Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. 
Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці. Завдяки улюбленій професії ми зможемо бути корисними не лише для себе, а й для усього суспільства, для рідної держави.

 

Робота з касовим апаратом

 

 

         

      

      

         

         

        

         

          

         

 

Внимание! это сообщение появляется в Демо-версии.

Наші досягнення

 

 

Наші партнери

 
 

Ваша IP адреса

Дізнайся про свій IP

 

ДОДАТОК ДЛЯ СМАРТФОНІВ

   ЗАВАНТАЖИТИ